Jakkesæt

Der er næsten altid tilretninger på jakkesæt (smoking, habit, kjole og hvidt). Det er meget sjældent hele sættet passer. 

Vi kan gøre rigtig meget ved et sæt der ikke passer. Det vigtigste er at jakken passer over skulderene, da det er et meget svært og dyrt punkt at få rettet til. Hvis man ikke kan få en der passer perfekt er det som udgangspunkt bedst at købe et sæt der er for stort, da det oftest giver det bedste resultat. 

Booking af tid
Når du skal booke tid er det vigtigt du ringer i god tid. Jo tidligere du ringer des større chance er der for at du får de tider der passer dig bedst.

Vi gør altid vores bedste for at finde de bedste tider, og vi oplever ofte at kunden booker tid umiddelbart efter at jakkesættet er købt. Så vær ude i god tid når du booker tid.

Du kan booke tider ved at ringe til os eller skrive til os via vores Facebookside.

Tilretning
Tilretning bookes 4-6 uger før festen. I nogle tilfælde ligger tilretning tættere på festen.

Tilretningen kan ligge tættere på festen hvis:

  • Ringer sent for at lave en booking (der vil være få tider at få)

Når du kommer til tilretning er der ting du skal huske:

  • Sko
  • Skjorte
  • Vest
  • Seler/Bælte

Selve tilretningen foregår ved at du starter med at komme i sættet.
Derefter begynder vi at snakke om hvad der skal laves. Vi for sat nåle i – riet sættet til og tjekker at vi har husket det hele og om sættet sidder. 
Når sættet sidder som det skal og længden passer kommer du af sættet. Mens du kommer af sættet og i tøjet beregner vi en pris til dig.
Prisen du får er en fast pris, med mindre vi siger andet til dig. Det kan f.eks. være svært at give en fast pris på nogle ting. Der får du en minimum og maximum pris. Det vil aldrig overstige maximum, men kan godt blive lavere end minimum. Afregning sker først når du henter sættet til booket afhentning.

Arbejdet på systuen
Når vi får dit sæt på systuen er vi meget omhyggelige med at tage mål og lave strygekanter inden vi fjerner nålene.
Vi har alle vores forskellige spidskompetencer og prøver så vidt muligt at lave det vi hver især er bedst til på sættet.
Når vi arbejder på dit sæt, prøver vi at lave det så tæt på original som muligt og hvis vi kan undgå at klippe i eller klippe noget af sættet, så kan vi næsten altid sy sættet tilbage til udgangspunktet. Det eneste sted på sættet hvor vi ikke kan undgå at klippe af er længden. Det er en nødvendighed, da vi ellers ikke kan lave et flot resultat. Dog altid med samme ombuk som originalt.

Afhentning
Til afhentning skal du i sættet hvor vi tjekker at alt er som det skal være. Hvis der er noget der skal justeres, laver vi det oftest samme dag. Vi anbefaler derfor at man ikke lægger vigtige planer samme dag som afhentning, hvis nu det skulle trække ud.
Til afhentning er det også meget vigtigt at du husker alt tilbehør som du havde med til tilretning som f.eks. sko, skjorte m.m.
Når vi har tjekket at dit jakkesæt sidder perfekt og eventuelt har fået lavet de sidste justeringer kommer du af sættet. Der damper vi det op så det står knivskarp til festen inden vi pakker sættet sammen til hjemtransporten.
Tips & tricks

  • Gå skoene godt til
  • Hvis sættet har fået lidt krøl på hjemtransporten kan du glatte det ved at hænge det ud på badeværelset mens du er i et varmt bad. Dampen kan gøre underværker. Du kan også med fordel bruge en damper hvilket er mest effektiv

Unikuum – Skrædderi og design