Brudekjoler

Ens brudekjole er en af de vigtigste kjoler, man har i løbet af sit liv. Derfor er processen mindst lige så vigtig, at huske på.

Hos Unikuum skrædderi gør vi utrolig meget ud af, at den enkelte brud er med i forløbet og føler sig i trygge hænder – Vi tager os tid!

Næsten alle brudekjoler skal tilrettes for at få det flotteste resultat. Kjolen skal ikke kun sidde godt den første time, den skal sidde godt hele aftenen. Dette kan vi hjælpe med.

Ofte er det justeringer af længden eller en indsyning ved bryst og talje der skal til. Dog kan man være ude for at der skal gøres noget mere drastisk ved kjolen. f.eks. hvis man er gravid eller hvis man har tabt sig meget efter købet af brudekjolen.

Vi er klar til at gøre hvad vi kan, for at få kjolen til at sidde perfekt. Herunder kan du finde step by step guide til fitting af din drømmekjole.


Booking af tid
Når du skal booke tid er det vigtigt du ringer i god tid, jo tidligere du ringer jo større chance er der for at du får de tider der passer dig bedst.

Vi gør altid vores bedste for at finde de bedste tider, og vi oplever ofte at kunden booker tid umiddelbart efter hun har købt kjolen. Så vær ude i god tid, når du booker.

Du kan booke tider ved at ringe til os eller skrive til os via Facebook

Tilretning
Tilretning bookes 6-8 uger før brylluppet, i nogle tilfælde ligger tilretning tættere på brylluppet.
Tilretningen kan ligge tættere på brylluppet hvis:

 • Kjolen ikke er kommet hjem
 • Ringer sent for booking af tid (der vil være få tider at få)
 • Du er gravid *

* Er du gravid er det meget vigtig du informere os om det, da vi skal tage højde for maven og barm.
Der sker rigtig meget med kroppen igennem en graviditet, derfor vil tilretningen som gravid ligge 14 dage før brylluppet.

Når du kommer til tilretning er der ting du skal huske:

 • Sko
 • BH
 • Shapewear
 • Skørt

Det kan være en rigtig god ide at tage nogen med der kender dig rigtig godt når du kommer til tilretning. Der kan dukke nogle svære spørgsmål op, hvor det er rart at have en med. Vi anbefaler at det er den/dem der skal hjælpe dig i kjolen på dagen, de får tips og tricks til at få dig nemmest i kjolen.

Selve tilretningen foregår ved at du starter med at komme i kjolen.
Når du er kommet i kjolen får du et par minutter til at nyde dig selv sammen med den/dem du har med. Derefter begynder vi at snakke om hvad der skal laves. Vi får sat nåle i – riet kjolen til og tjekker at vi har husket det hele og at kjolen sidder. 
Når kjolen sidder som den skal og længden passer, kommer du af kjolen. Mens du kommer af kjolen og i dit tøj beregner vi en pris til dig. 

Prisen du får er en fast pris, med mindre vi siger andet til dig. Det kan f.eks. være svært at give en fast pris på blonde og perle arbejde. Der får du en minimum og maximum pris. Det vil aldrig overstige maximum, men kan godt blive lavere end minimum. Afregning sker først når du henter kjolen til booket afhentning.

Arbejdet på systuen
Når vi får din kjole ind på systuen er vi meget omhyggelige med at tage mål og lave stryge kanter inden vi fjerner nålene.
Vi har alle vores forskellige spidskompetencer og prøver så vidt muligt at lave det vi hver især er bedst til på kjolen.
Når vi arbejder på din kjole prøver vi at lave det så tæt på original som muligt. Hvis vi kan undgå at klippe i eller klippe noget af kjolen, så kan vi næsten altid sy kjolen tilbage til udgangspunktet. Det eneste sted på kjolen hvor vi ikke kan undgå at klippe af, er længden. Det er en nødvendighed da vi ellers ikke kan lave et flot resultat.

Afhentning
Til afhentning skal du i kjolen hvor vi tjekker at alt er som det skal være. Hvis der er noget der skal justeres, laver vi det oftest samme dag. Vi anbefaler derfor at man ikke lægger vigtige planer samme dag som afhentning, hvis nu det skulle trække ud.
Til afhentning er det også meget vigtigt du husker alt tilbehør som du havde med til tilretning som f.eks. sko, BH m.m.
Når vi har tjekket at din kjole sidder perfekt og eventuelt har fået lavet de sidste justeringer, kommer du af kjolen. Der damper vi den op så den står knivskarp til den store dag, inden vi pakker den sammen til hjemtransporten.
Det kan være en stor fordel at finde et sted hvor du kan opbevare kjolen indtil brylluppet inden afhentningen. En brudekjole kræver meget plads da vi anbefalede den kommer ud af dragtposen og hænger frit fra gulvet så vidt muligt.


Tips & tricks

 • Gå brudeskoene godt til
 • Den der skal give dig bort, skal gå et halvt skridt foran dig
 • Du kan med fordel sidde omvendt på toilettet eller benytte dig af “Den store blå IKEA pose” ved toiletbesøg
 • Hvis kjolen har fået lidt krøl på hjemtransporten kan du: Glatte kjolen ved at hænge den ud på badeværelset, mens du er i et varmt bad – dampen kan gøre underværker. Du kan også med fordel bruge en damper hvilket er mest effektiv
 • Du kan med fordel spraye din kjole med antistatisk spray som vil give kjolen et mere naturligt fald. Det kan f.eks. købes i Zizzi, Magasin, Salling og Stof & Stil
 • Hvis du har en strop der vil glide ned af skulderen eller en blonde det falder sammen, kan du med fordel købe en rulle dobbelt klæbende hud tape. Det hjælper med at holde det lidt på plads. Det kan f.eks. købes i Femilet og andre lingeri butikker
 • Hvis du har mulighed for at tage kjolen på nedefra og op på bryllupsdagen, er du ude over det med ødelagt hår og make-up på kjolen

Unikuum – Skrædderi og design